Ribat Eğitim Vakfımız tarafından düzenlenen

• 26 Kasım 2018

Alişan Kapaklıkaya Hocamızın "Aile İçi İletişim" konferansı

Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya, Ribat Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen “Aile İçi İletişim” konulu konferansta Mevlana Kültür Merkezinde Konyalılarla buluştu.

Alaaddin Cami İmam Hatibi Durmuş Ali Uçar Hocamızın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta, Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka, başta “Aile” olmak üzere Vakfın yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Alişan Kapaklıkaya, “Aile içi İletişim” konulu konferansında, kısa bir süre önce kızını kaybettiğini anlatan Kapaklıkaya, kızının verdiği konferanslarda insanlardan izin isteyerek konuşma yapması gerektiğini söylediğini belirterek, “İzin verirseniz sizin gönlünüze, yüreğinize misafir olmak istiyorum” diye konuşmasına başladı. Yaptığı esprilerle insanları güldüren, zaman zaman kendi hayatından sunduğu örneklerle de duygusal anlar yaşatan Alişan Kapaklıkaya, konferansında sevginin emek istediğini, bakım istediğini, ilgi istediğini anlatarak evlilikte birlikte oluşturduğumuz sevgi çınarına emek vermemiz gerektiğini söyledi. Aile içi iletişimde toplumumuzun hep batının dayattığı aile içi iletişim kanallarını kullanmaya çalıştığını söyleyen Kapaklıkaya, “Bizler hep batının bize dayattığı aile içi iletişim kanallarını eşler arasında kullanmaya çalıştık. Çocuklarımızı da o kanaldan besledik. Gerek aile içi etkili iletişimde gerekse çocuklarımızı yetiştirme sürecinde tertemiz tarihimize ve kültüre göz atmamız, ondan feyiz alarak aile içinde eşlerimizle ve çocuklarımızla etkileşimimizi dizayn etmemiz daha yerinde olacaktır” diye konuştu.

İlgiyle izlenen konferans sonunda Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka tarafından Alişan Kapaklıkaya’ya Konya’yı ve Mevlana Celaleddin Rumi’yi yansıtan bir hediye takdim edildi. Kapaklıkaya, konferansının sonunda Mevlana Kültür Merkezi fuaye salonunda hayranları için kitaplarını da imzaladı. Mevlana Kültür Merkezindeki konferansı, Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş izledi.